Esthetiek gaat vaak hand in hand met evenwicht en symmetrie. Ook in je interieur creëer je een bepaalde vormelijke rust en soberheid dankzij symmetrie in grote basiselementen zoals meubels, kasten en grote vlakken. Maar wat gebeurt er wanneer je in je interieur enkel symmetrische vormen gebruikt?

Symmetrische beelden, die je in twee kan verdelen met aan de ene zijde dezelfde vorm als de andere, geven een statische en ‘gemaakte’ indruk.

Net als in de natuur hoort niet alles in je interieur perfect in evenwicht te zijn: organische vormen zijn vaak net asymmetrisch. Een interieur dat je visueel in twee gelijke helften kan verdelen, gaat al gauw onnatuurlijk en ‘gemaakt’ lijken. Een te gemaakt interieur geeft een statische indruk, alsof alles stroef loopt en vast gebeiteld is. Het voelt letterlijk ongemakkelijk om in zo’n omgeving te vertoeven.

In de natuur zien we vaak asymmetrische vormen die een geheel naturel doen aanvoelen. Organische vormen bezorgen ons daardoor een goed gevoel.

Om je als een vis in het water te voelen in jouw woon-, werk- en leefomgeving, creëer je net best ónevenwicht in je interieur!
Doorbreek het evenwicht dat je waarschijnlijk al met grote symmetrische basiselementen hebt verwezenlijkt. Voeg asymmetrische details toe om een naturelle dynamiek te bekomen.

Met asymmetrie in je decoratieve accessoires creëer je een naturelle dynamiek en levendigheid in je interieur.

Decoratieve elementen zoals bijzettafels, vaasjes of lampen kan je bijvoorbeeld mooi in een groep van 3 – i.p.v. 2 – presenteren. Door zulke accenten net in onevenwicht te plaatsen, geef je jouw interieur meer aankleding en dynamiek.

Assymetrie dankzij verlichtingsarmaturen, bijzettafels en accessoires geven in deze ruimtes een dynamisch effect.

Zin in meer tijdloze en moderne interieurs?
Laat je verder inspireren door onze realisaties.

Heb je graag onze hulp bij het creëren van jouw persoonlijke interieurwensen?
Neem vrijblijvend contact op met ons.

 

Gepost door:klokhuisinterieur

Klokhuis interieur is een hedendaagse en duurzame samenwerking tussen Geert Van Hoof en Yentl Feyaerts: “We hebben de ambitie om de mensen gelukkig te maken in het interieur waar ze dagelijks leven, wonen en werken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s