Mijn oma wist het al: rotan is hip!

In de vintage-trend zien we het wel vaker: een vergeten materiaal dat plots opnieuw zijn opmars maakt in hippe interieurs. De warme, gezellige sfeer van rotan stoelen is al een tijdje weer uitgegroeid tot een trend en het einde ervan is nog lang niet in zicht. Dit natuurlijke materiaal past als gegoten in de trend botanisch wonen!

 

Het opvallende, subtropische rotan past perfect in een exotisch, bohemien interieur. Met zijn eclectische en ietwat dromerige karakter kan rotan naadloos gecombineerd worden met etnische stoffen, felle kleuren of andere natuurlijke materialen.

Ook in strakke interieurs heeft rotan heel wat meerwaarde te bieden. Een rieten stoel steekt perfect af tegen een industriële betonnen vloer of een strak wit keukeneiland. De combi van een stalen frame en daar omheen gevlochten rotan, creëert een vernieuwend contrast in een strak interieur. Ook accessoires zoals tafels, hanglampen, manden en zitbanken zijn mooie blikvangers in een strak interieur.

 

Wat is rotan eigenlijk?
De rotanpalm groeit als palm- of rietsoort in de bossen van Sumatra. Rotan is een heel lange liaan uit de subtropen. De lange lianen worden na oogst verwerkt tot manden en meubels. Verschillende vlechttechnieken zorgen voor unieke en uiteenlopende resultaten en geven het product een moderne toets en hedendaagse vorm.

 

Rotanmeubels zijn uitzonderlijk sterk en hebben een lange levensduur. Ze zijn bovendien volledig met de hand vervaardigd uit natuurlijk materiaal (met uitzondering van de afwerklak). Er komt geen uitstotende industrie bij het productieproces kijken en dat maakt rotan tot een bijzonder milieuvriendelijk en eerlijk product.

 

Tip:
Omdat rotan snel vergaat bij permanent buitenstaan, werd een materiaal ontwikkeld dat wél geschikt is voor weersinvloeden. Rotan meubilair voor op je terras of aan je poolhouse, koop je daarom best in kunstmatige wicker of kunstriet.

 

 

Gepost door:klokhuisinterieur

Klokhuis interieur is een hedendaagse en duurzame samenwerking tussen Geert Van Hoof en Yentl Feyaerts: “We hebben de ambitie om de mensen gelukkig te maken in het interieur waar ze dagelijks leven, wonen en werken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s