Marmer, you love it or you hate it!

Een doordacht gebruik van marmer in je interieur getuigt van naturelle stijl en klasse. Als natuursteen is marmer dan ook, volledig comform de botanische woontrend, heel populair in hedendaagse interieurs. Marmer zorgt voor een natuurlijke beleving en doorbreekt het strakke van moderne interieurs.

Marmermotieven geven extra beleving in je interieur. Overdrijf je met het gebruik van marmer, dan krijg je al gauw een kitsch-effect. Then you’ll hate it…

Om een echt love-it-effect te bekomen, houd je het toepassen van marmer en marmer look-a-likes zo elegant mogelijk. Dit doe je zo:

10 do’s & don’ts van marmer:

1- In de keuken is marmer ideaal als werkblad of spatwand. Gezien het hittebestendige karakter, is marmer een dankbaar materiaal in de keuken.

2- Als uiterst unieke toepassing kan je je keukenfronten in marmer laten zetten. Gezien dit enige finesse vereist, laat je dit best ontwerpen en plaatsen door een professional met de juiste know-how.

3- In de badkamer leent marmer zich in ’t bijzonder als douchewandbekleding of als werkblad voor de wastafel. Gezien onderhoud in de badkamer essentieel is, wordt in de badkamer vaak imitatiemarmer gebruikt.

4- In de woonkamer wordt marmer vaak elegant ingezet als tablet bij het haardvenster. Marmer of keramische stenen met marmermotieven zijn hittebestendig en daardoor bij uitstek geschikt voor de aansluiting bij de haard. Burn, baby, burn!

5- Trapbekleding in marmer komt minder vaak voor en kan jou verbazen met een elegant effect op de traptreden. Bij gebruik van echt marmer met antislipafwerking, kan de typische adertekening doorlopen op de traptreden en daardoor een unieke en bijzondere interieurbeleving creëren. Een ware lust voor het oog!

6- Unieke gebruiksvoorwerpen met marmermotieven geven jouw leefruimte een subtiel accentje meer. Dienbladen, kaarsenhouders, balpenhouders,… in marmer kan je elegant combineren met strakke interieurs. Denk hierbij ook aan de juiste, contrasterende kleurcombinaties!

7- Marmer is onderhoudsgevoelig en niet vlekbestendig, wat net meer karakter en authenticiteit kan opleveren doorheen de jaren. Kies het juiste materiaal voor jouw persoonlijke wensen!

8- Wil je liever een vlekbestendig materiaal dat toch de look & feel van marmer heeft, dan kies je best voor de imitatiemarmers: dekton en keramische stenen worden wegens hun onderhoudsgemak vaak gebruikt in keukens en badkamers.

9- De aanwezigheid van de kalkaders, die elke soort marmer zijn unieke motieven geeft, kan heel nadrukkelijk of net heel subtiel zijn. Elk stuk steen heeft zijn eigen karakteristieke nervenmotief. Kies marmer altijd bij een specialist ter plaatse, nooit uit een brochure of vanop een foto.

10- Marmer kent een brede waaier aan kleuren, motieven en afwerkingsmogelijkheden. De kleurschakeringen variëren van wit, grijs, geel, roze tot fel rood of groen. De afwerking kan matte of blinkende effecten tevoorschijn toveren en geven elk een andere sensatie bij aanraking met de handen. Kies de juiste kleur en afwerking voor jouw interieur!

(Nog niet) overtuigd?

Maak hier een afspraak voor een elegant gebruik van marmer in jouw interieur!

Gepost door:klokhuisinterieur

Klokhuis interieur is een hedendaagse en duurzame samenwerking tussen Geert Van Hoof en Yentl Feyaerts: “We hebben de ambitie om de mensen gelukkig te maken in het interieur waar ze dagelijks leven, wonen en werken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s