Dat de natuur ook binnenshuis hoogtij viert, hoeft ons niet meer te verbazen. Menig interieur kenmerkt zich al jaren door botanische elementen. Hoewel natuurlijke elementen dus als tijdloos interieuraccent kunnenbeschouwd worden, is het gehalte aan urban jungle in 2018 een heuse trend geworden.

Met natuurlijke materialen, leg je al meteen een goede basis voor een botanisch interieur. Meubels van hout, riet en rotan zijn helemaal in en vind je tegenwoordig overal. Ga je graag dat ene stapje verder, dan kan je alvast zorgen voor een houten vloer, vaak ontzettend mooi om daarop te pronken met je planten en groene accessoires.

 

Planten in huis en zicht op fauna en flora verhogen als vanzelf het gevoel van verbondenheid met de natuur. Deze trend, net als de andere elementen in het genre biophilic design, neemt steeds meer toe en niets is te gek om de plantenwereld dicht bij jouw woon- en werkomgeving te halen.

 

Patronen geprint op behang en textiel als kussens, dekens en dagelijkse gebruiksvoorwerpen weerspiegelen naar hartenlust natuurlijke elementen: bladeren, planten, vogels, wilde dieren, … Urban jungle, zei ik daarnet?

 

Kleuren zijn hot in 2018 en daar is groen allerminst een uitzondering op. In natuurlijke patronen komen verschillende tinten groen als vanzelf tevoorschijn. Daarenboven is het helemaal in om ton sur ton groentinten te combineren. Bij het betreden van een ruimte waarin wel vijftig tinten groen te bespeuren zijn, voel je meteen de oerkracht van de natuur. Urban jungle meets fifty shades of gr…een!

 

Contacteer ons  om de botanische woontrend op creatieve en natuurlijke wijze bij jou in huis te laten floreren.

Geert en Yentl
Klokhuis Interieurarchitecten

Gepost door:klokhuisinterieur

Klokhuis interieur is een hedendaagse en duurzame samenwerking tussen Geert Van Hoof en Yentl Feyaerts: “We hebben de ambitie om de mensen gelukkig te maken in het interieur waar ze dagelijks leven, wonen en werken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s